dinsdag 5 april 2011

just a moment

A moment in life! Een mooi, eenzaam, fijn, rustig, stil, verdrietig, peinzend moment. Zo'n moment, waarbij je even stilstaat wat je werkelijk raakt. Waarin je in je eentje alles verwerkt.

Ik moet daar aan denken na een column van Roos Vonk, in het blad Psychologie. Waarin ze terecht benoemt dat we door alle nieuwe snelle media met elkaar doen alsof ons leven een en al blijheid is, met een prachtig ingericht huis, mooie tuin, lekker autootje, kinderen die het helemaal geweldig doen bladiebla. Een tweet met een happy berichtje, lalala, zo heppie de peppie. En ons echte verdriet of dingen die ons heel erg beroeren, tot in onze ziel, die beleven we in stilte. Want hee, dat toon je niet.

Nou, niet in een blog denk ik. (Is niet mijn eerste keus in elk geval) Maar om nou te doen alsof dit het werkelijke leven is, neuh. Ik maak geen foto's van de zooi in ons huis, de ontbijttafel die 's avonds nog net zo ontbijterig erbij staat omdat de jongens niet "weten" dat als je eerder thuis bent even dat soort dingetjes doet, waszakken vol was, vlekken op de douchetegels (ja, die leuke,gezellige, sfeervolle douche), bedden die net iets te lang niet verschoond zijn en dan heb ik het nog niet eens over onze echte troubles in life. Want haha, die hebben wij niet hoorrrrrrr.

Wel dus. Maar die deel ik hier niet :-), uiteraard. Maar denk bij de mooie plaatjes even aan bovenstaande en denk aan de column van Roos. Net als ieder ander lach ik veel maar huil ook wel eens. Vooral zo vlak voor een bepaalde periode....

Vanaf nu lees ik andere blogs ook zo, want volgens Roos geldt dat voor ons allemaal. En ik denk dat ze wel eens gelijk kan hebben!
xx


Een en al liefde, zo maar, zonder meer. Geen verwachtingen, geen schijn. Just the way it is, no more, no less. De een 'heeft' het met een kat, de ander met een hond. Maar die onvoorwaardelijkheid bij die beesten, het is wel erg relaxed hoor.
Emma zegt hier volgens mij; Uiterlijk vertoon? Never heard off! Die rimpels, heeeeeerlijk. (pas 9 maanden!)

6 opmerkingen:

 1. Zeker weten heeft Roos gelijk!

  Heerlijke foto van die kleine...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk Carolien. Iedereen heeft zijn sores. Ik laat het ook niet zien in mijn blog hoor. Voor mij is bloggen vooral de leuke contacten en reacties van allerlei "onbekenden" en de inspiratie die ik opdoe.
  Ik vind het heerlijk om 's ochtends met een bakje koffie te kijken wat mijn "blogvriendinnen" allemaal doen. Niets meer en iets minder.
  Zo, nu eerst maar weer eens orde in de chaos hier in huis scheppen!

  Groetjes en fijne dag!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarheid als een koe Carolien. En het gekke is, we doen er allemaal aan mee. Want niemand gaat toch zeker de mindere rooskleurige kanten belichten?! Is toch menseigen denk ik. Ik hoorde vanmorgen toevallig nog wel een mooie uitspraak die ooit eens door Eelco Brinkman was gedaan; Je kunt niet altijd aan de zonnige kant van de straat lopen.
  Maar al de mooie blogs met prachtige foto's en positieve berichten geven mij ook vaak positieve energie. Ook die van jou met je prachtige kleuren in huis. Fijne dag!
  Groetjes,
  Agnes

  PS. Wat een mooie foto van de hond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve lieve Caro,
  Lees net je blog en dit is zo jou om over dingen na te denken en naar jezelf altijd zo eerlijk te willen zijn. Altijd kijk je in de spiegel en denk je na over je eigen aandeel!!!
  Dat maakt voor mij dat jij een voor mij zeer lieve oprecht en eerlijke vriendin bent.
  Ben zo blij dat ik je ken en je in mijn leven heb.X

  PS: bedankt voor het lenen van je geweldige naar je hondjes ruikende:) SUPER SJOOKER

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carolien, heel hartelijk dank voor je waardevolle reactie op miojn blog en hartelijk welkom als volgster van mijn blog.
  Ik kom je natuutlijk meteen een tegen bezoekje brengen en was direct verrast door jouw kleurrijke blog en je prachtige honden Wouter en Emma (die je wel erg mooi op de foto hebt gezet. Dieren ...ze betekenen erg veel voor me. Ze zijn je altijd trouw....zullen je nooit pijn doen en houden onvoorwaardelijk van je. Prachtig toch.
  Ik wens je een heerlijke avond en ga je gezellig volgen hoor.
  Groetjes,
  Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er nog...:) liefbijzonder dat je zomaar aan me denkt...
  Ik overpeis dingen net zo als dat jij het doet...En soms wordt ik geraakt door wat mensen doen, en trek ik me even terug...
  Maar blijf wel :)
  Ook een beetje druk met de tuin enzo en dan wil mijn lichaam niet echt meewerken...zooo moe van..stom lichaam...
  Voor jou een heel fijn zonnig weekend...
  ga zo nog even een logje plaatsen
  doei doei

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat!
Love it when you leave a message!